Så här fungerar rankningsystemet fr o m vecka 10:

Matcherna:

Tio minuters inbollning och 50 minuters spel. I spelet räknas gem och set precis som i en vanlig 3- eller 5-setare, vid behov avgörs seten med tiebreak vid 6-6. När tiden är slut har man spelat ett antal set och kanske även påbörjat ett set som inte hunnit avslutas. Poäng för matchen (matchpoäng) beräknas enligt:

Vunnet set - 2 matchpoäng

Ledning i ej avslutat set - 1 matchpoäng

Den spelare som tagit flest matchpoäng blir vinnare. Även skillnaden i antal inspelade matchpoäng, D, har betydelse (se nedan).

Matchen kan även sluta oavgjort.

Poäng i rankingsystemet (rankingpoäng):

Motspelarens ranking benämns R.

Skillnaden i inspelade matchpoäng benämns D.

Vinnaren får: R - D

Förloraren får: R + 3 + 2*D

Oavgjort ger: R + 2

Även en hedersam förlust mot en högre rankad motståndare kan således vara till nytta. Därför höjs även antalet räknade resultat från 4 till 5. Varje spelare startar perioden med 5 st egen ranking + 6 (tidigare 4 st egen ranking + 8) och matchresultat som ger lägre rankingpoäng ersätter sedan dessa efter hand.